LOG IND PÅlogo cat-dog

Har du glemt din adgangskode?

Udfyld e-mailadresse for at modtage et link til nulstilling af adgangskode.

loader image

LOG IND PÅ logo cat-dog

Vi har dig en e-mail

Klik på linket, og følg vejledningen for at nulstille din adgangskode. Har du endnu ikke modtaget en e-mail, bedes du tjekke din spammail.

LOG IND PÅ logo cat-dog

Tak! Vi har sendt en bekræftelsesmail til dig.

LOG IND PÅlogo cat-dog

Gendsend bekræftelses e-mail

Udfyld e-mailadresse for at modtage bekræftelsesmail.

loader image
cat feed

FODER.

Sund kattevægt: Hvad er det og hvordan opretholdes den?

VÆGTKONTROL OG KATTEERNÆRING: HVAD HANDLER DET OM?

Det er vigtigt for din kats kortsigtede og langsigtede velbefindende, at den har en sund kropsvægt. Dette bidrager ikke blot til kattens generelle livskvalitet men også til at reducere sundhedsrisici og forlænge kattens levetid.

Desværre viser undersøgelser, at 50 % af vores husdyr enten er overvægtige eller fede. Denne høje procentdel skyldes hovedsageligt, at husdyrene ikke får en kost, der er tilpasset til ændringerne i deres livsstil i tidens løb, f.eks. specielle ernæringstilskud og/eller fodermængden. Som forventet ændrer din kats ernæringsbehov sig alt afhængig af dens livsstil – ligesom hos os mennesker. Det er et spørgsmål om balance.

Vægtforøgelse hos katte kan dog også afhænge af andre faktorer såsom:

  • Køn
  • Kastration/sterilisering
  • Tidligere sygdomme
  • Alder
  • Manglende fysisk aktivitet.

I dag er det almindeligt kendt, at et husdyrs moderne livsstil kræver en mere individuel fodring, der tager hensyn til de mest indflydelsesrige livsstils- og livstrinsfaktorer.

Find den rette balance

Hvis du tænker over, hvor meget foder, du giver din kat, kan du sikre, at katten opretholder en sund kropsvægt ved at fodre den med en passende fodermængde i forhold til kattens køn, alder og livsstil, og om den er kastreret eller ej.

Dr Corinne Lesaine, dyrlægekonsulent for PERFECT FIT, siger
“Din kat opretholder sin topform ved at jage og søge igennem leg. I omgivelser uden mange stimuleringer spiser din kat, fordi den keder sig, og hvis du giver den mad og godbidder, når den tigger, fremmer du denne adfærd. Du kan gemme godbidderne til når I leger eller træner. Leg og træning er en fremragende måde at gøre katten tilfreds på og modvirker kedsomhed med sjove og interaktive aktiviteter. Derefter kan du belønne din kat for al arbejdet med en godbid.
For at hjælpe din kat med at opretholde en sund kropsvægt skal foderportionerne tilpasses i forhold til, hvor mange godbidder den har fået i løbet af dagen.”

Opretholdelse af en sund kattevægt – Perfect Fit

LÆS MERE

Alligevel er en tilpasning af dit husdyrs kalorieindtag kun en del af løsningen. Kattefoder, som anbefales af dyrlægerne, kan hjælpe dig, men en god afbalancering af dit husdyrs kropsvægt kræver en omfattende tilgang, der indbefatter en sund livsstil med regelmæssig fysisk aktivitet, som faktisk kan opnås gennem leg.

Dr Corinne Lesaine, dyrlægekonsulent for Perfect Fit, siger

“Din kat opretholder sin topform ved at jage og søge igennem leg. I omgivelser uden mange stimuleringer spiser din kat, fordi den keder sig, og hvis du giver den mad og godbidder, når den tigger, fremmer du denne adfærd.Du kan gemme godbidderne til, når I leger eller træner, for leg og træning er en fremragende måde at gøre katten tilfreds på og modvirke kedsomhed med sjove og interaktive aktiviteter, og så kan du belønne din kat for al arbejdet med en godbid.For at hjælpe din kat med at opretholde en sund kropsvægt skal foderportionerne tilpasses i forhold til, hvor mange godbidder den har fået i løbet af dagen.” (Link to the Nutrition Guide’s page)

Den sunde trio

Det er ikke nogen hemmelighed, at en af de vigtigste faktorer til opretholdelse af din kats velbefindende, er anvendelsen af en integreret tilgang, der kombinerer sund ernæring (anvendelse af kattefoder til vægtkontrol med tiden), den rette mængde fysisk aktivitet og mental stimulering gennem leg. Disse tre “kerneværdier” kan beskrives som grundstenene i kattens velbefindende, som er fodring/fysisk aktivitet/leg, og som vi mener er nøglen til, at dit husdyr kan opretholde topformen hele livet!

Ideen bag denne integrerede tilgang er, at de tre grundsten samarbejder for at fremme dit husdyrs generelle velbefindende. Udover blot at give dit husdyr en mere afbalanceret livsstil, skaber denne tilgang ligeledes et endnu tættere samspil mellem katten og dens ejer.
En fordel for alle!

Det kræver en vis disciplin at håndtere dit husdyrs vægt, men det er vigtigt for at opretholde kattens sundhed og sikre dens velbefindende hele livet. Ligesom kvaliteten og mængden af foder, som du giver din kat, er to afgørende faktorer – særligt hos steriliserede katte, som har en større risiko for at tage på – så er det lige så vigtigt at give din kat mulighed for at bevæge sig og være fysisk aktiv. Vi satser og håber på, at leg snart bliver dit bedste middel, når du vil motivere din kat!