LOG IND PÅlogo cat-dog

Har du glemt din adgangskode?

Udfyld e-mailadresse for at modtage et link til nulstilling af adgangskode.

loader image

LOG IND PÅ logo cat-dog

Vi har dig en e-mail

Klik på linket, og følg vejledningen for at nulstille din adgangskode. Har du endnu ikke modtaget en e-mail, bedes du tjekke din spammail.

LOG IND PÅ logo cat-dog

Tak! Vi har sendt en bekræftelsesmail til dig.

LOG IND PÅlogo cat-dog

Gendsend bekræftelses e-mail

Udfyld e-mailadresse for at modtage bekræftelsesmail.

loader image
cat feed

FODER.

ERNÆRINGSFORDELE VED BLANDET FODRING

KUNSTEN AT BLANDE KORREKT

Betegnelsen “blandet fodring” anvendes til at beskrive de spisevaner, der indbefatter fordring af din kat eller killing med en blanding af vådt og tørt foder. Blandet fordring har en positiv virkning på din kats generelle velbefindende ved at sikre en afbalanceret ernæring og en bedre spiseoplevelse. Desuden opnår du samtidig flere forskellige mærkbare fordele, der bidrager til, at løse et par af de problemer, som din kat kan komme ud for.

FODRING AF KILLINGER: “FLEKSIBILITET LIGE FRA STARTEN”

Som du måske allerede har opdaget, påvirkes din killings foderpræferencer først af moderens spisevaner, og senere påvirkes de af de spisevaner, som du skaber inden for killingens første leveår. Derfor er det godt for din killing, hvis du giver den forskellige slags foder så tidligt som muligt, så den bliver vant til forskellige fodertyper fra en tidlig alder. Dette er særligt vigtigt i forhold til at blande vådfoder og tørfoder, for det giver din kat mulighed for at udnytte “vandladnings-” og “vægtkontrol”-fordelene på det tidspunkt, hvor den har mest brug for dem – nemlig efter sterilisation.

Vi anbefaler, at når din killing er mellem 2 og 3 måneder gammel, skal du give den forskelligt slags foder; først vådfoder (mousser, saucer og derefter små stykker vådfoder) og herefter tørfoder (i en passende killingestørrelse!). Tag samtidig hensyn til passende kostovergangsperioder ved de nye opskrifter. Ved at skabe en forskelligartet oplevelse på et tidligt tidspunkt, vil din kat være mere tilbøjelig til at spise mange forskellige slags foder og sjældent afvise nye fodertyper, når den bliver voksen.
Kort sagt bliver din kat mindre kræsen!

Dr Corinne Lesaine, Perfect Fit’s dyrlægekonsulent, forklarer:“Selvom killinger som regel foretrækker noget nyt i madskålen og godt kan lide at udforske nye dufte, smage og konsistenser, så vender de i stressede situationer ofte tilbage til det mere velkendte foder og afviser nye fodertyper. Derfor er det en fordel at skabe positive omgivelser for din killing, så den kan variere spiseoplevelserne og ikke bliver kræsen!”

 

“Din kastrerede kats forkærlighed for mad”

3/4 af alle katte er blevet kastreret/steriliseret, inden de er blevet 1 år, og næsten halvdelene af alle voksne katte lever indendørs. Disse to fænomener kan føre til problemer med kattens adfærd og inaktivitet, som igen medføre større risiko for sundhedsproblemer såsom vægtøgning eller vandladningsproblemer. Derfor er det yderst vigtigt for din kats velbefindende, at foderportionerne justeres i henhold til dens “idealvægt” efter kastreringen. Din dyrlæge kan rådgive dig og svare på dine spørgsmål, når du får din kat kastreret.

Sådan giver du din kat vådfoder og tørfoder

LÆS MERE

Dr Corinne Lesaine, Perfect Fit’s dyrlægekonsulent, forklarer:

“Efter kastreringen har din kat måske en større appetit. Katteejere skal prøve at undgå den typiske fælde, hvor man øger foderportionerne proportionelt med kattens øgede kropsvægt, fordi man tror, at katten stadig vokser.

Brugen af blandet fodring, som kombinerer tørfoder med vådfoder, f.eks. 1 pose om dagen, er en effektiv måde at kontrollere vægten på. Vådfoderets høje fugtindhold fremmer aktivitet og stimulerer kalorieforbruget, og det hjælper din kat med at oprette en god form.

Desuden kombinerer en blanding af vådfoder og tørfoder fordelene hos hver fodertype, såsom at hjælpe katten med at oprette en god vandbalance og understøtte et sundt urinvejssystem, hvilket vådfoderet står for. Herudover får din kat mulighed for at spise mange forskellige slags foder, og det kan den måske godt lide!”

Ernæring til ældre katte

Med tiden bliver din kat mindre opmærksom på sit vandindtag, og dette kan føre til urinvejsproblemer. Fordelene ved blandet fodring er på dette tidspunkt i kattens liv vigtigere end nogensinde. To poser vådfoder om dagen kan dække 73 % af kattens anbefalede daglige vandindtag! En af fordelene ved blandet fordring er, at den kan hjælpe med at skåne din gamle kat for dehydreringsrelaterede sundhedsproblemer. For eksempel har British Shorthair-katte, persere og siamesere en større risiko for såkaldte “urinsten”, som er faste legemer, der består af mineraler, og som kan gøre det svært eller endda umuligt for din kat at lade vandet:

Faktum: Ifølge en WALTHAM®-undersøgelse: er katte – selv dem over 7 år som indtager mere end 52 % af deres vand gennem foderet, mere fysisk aktive end katte, der kun får tørfoder. Der har du det, sort på hvidt!

En sidste bemærkning ...

PERFECT FIT™ er udviklet på baggrund af WALTHAM® Centre's ernæringsekspertise. Disse produkter tager hensyn til udviklingen af din kats moderne livsstil og aktuelle behov. Vi mener dog stadig, at din kats velbefindende afhænger af mere end blot maven. Sund kost er selvfølgelig et “must”, men vi mener også, at fysisk aktivitet og leg er lige så vigtigt for kattens velbefindende, så katten får et så godt liv som muligt, som den kan nyde lige fra de første år til den dag hvor hun/han bliver gammel.