LOG IND PÅlogo cat-dog

Har du glemt din adgangskode?

Udfyld e-mailadresse for at modtage et link til nulstilling af adgangskode.

loader image

LOG IND PÅ logo cat-dog

Vi har dig en e-mail

Klik på linket, og følg vejledningen for at nulstille din adgangskode. Har du endnu ikke modtaget en e-mail, bedes du tjekke din spammail.

LOG IND PÅ logo cat-dog

Tak! Vi har sendt en bekræftelsesmail til dig.

LOG IND PÅlogo cat-dog

Gendsend bekræftelses e-mail

Udfyld e-mailadresse for at modtage bekræftelsesmail.

loader image
cat move

BEVÆGELSE.

Hvordan kan du stimulere din indekat?

Gør din kats kongedømme spændende og få en glad kat

I nutidens verden har kattens livsstil udviklet sig markant, fordi den nu tit bor indendørs og ikke længere skal jage sin egen føde. Disse ændringer fremmer en mere inaktiv livsstil, som er langt fra det niveau af fysisk aktivitet, som din dynamiske ven har fra naturens side.

Selvom din kat ikke kræver megen plads, har den dog brug for spændende omgivelser, hvor den kan finde masser af stimulering til at lege, gemme sig, udforske, klatre, kradse, markere, observere og selvfølgelig sove. Du kan nemt skabe stimulerende omgivelser ved brug af klatretræer, tove og andre elementer som er oppe i højden, f.eks. vindueskarme eller høje skabe.Ud over den fysiske stimulering ved at klatre vil din kat elske at iagttage mennesker, ting og små dyr fra et fordelagtigt udsigtspunkt, og dermed fremmes både kattens psykiske og fysiske velbefindende!

HOLD BOLDEN I LUFTEN FOR AT AKTIVERE DIN KAT

Det er meget vigtigt for din kats velbefindende, at den har mulighed for at udøve sine naturlige instinkter såsom rovdyrsadfærden. Når du ved det, kan du skabe de perfekte omgivelser ved at give din kat fri adgang til et sikkert område udenfor, hvor den kan jage og lege så meget, den har lyst til. Hvis området omkring dit hjem er sikkert, anbefaler vi, at du giver din kat ubegrænset adgang. Hvis ikke, kan du overveje at bygge en slags indhegning, så din kat kan få udendørs stimulering i sikre omgivelser.

Anne-Claire Gagnon, ekspert i katteadfærd, siger:“Fysisk aktivitet gennem udforskning og leg har mange fordele ud over at forbruge energi og kalorier, og at bidrage til det generelle velbefindende. Fysisk aktivitet øger den mentale stimulering og forbedrer muskelmassen, som derved fremmer kattens forbrænding. Mobilitet og blodgennemstrømning øges, og hvis I leger sammen, styrkes båndet imellem jer på naturlig vis.”

“Kattesjov for alle”

Når du gør klar til at lege med din indekat og vil stimulere den, skal du huske, at den som regel er mere modtagelig for bestemte typer leg og samspil, og de mest populære er dem, der indbefatter hurtige og uforudsigelige bevægelser, pibende legetøj, jagtsimulering samt belønninger i form af godbidder! Når du ikke er hjemme, er et kattetræ et godt, stimulerende alternativ, hvor din kat kan bevæge sig, kradse, klatre, gemme sig og holde øje med huset!Hvis du flytter lidt rundt på legetøjet af og til, opretholdes din kats naturlige nysgerrighed.

Gør din kats omgivelser mere spændende med klatretræer eller kradsetræer

LÆS MERE

En anden alternativ stimuleringstype er en hundeven. Faktisk har undersøgelser vist, at hvis du har en hund, vil din kat sandsynligvis bruge mindre tid på at tænke på foder, fordi den også bruger tid på at lege med sin hundeven, og derved reduceres kattens risiko for at tage på!

Anne-Claire Gagnon, ekspert i katteadfærd, siger: “Hvem ville have troet, at du også kan stimulere din kat ved at fodre den?Det er der to gode grunde til.For det første er det bevist, at fremme af ekstra vandindtag gennem fodring med foder med et højt fugtindhold – “vådfoder” – kan øge kattens niveau af fysisk aktivitet. For det andet er det at involvere din kat i lege, hvor belønningen for deltagelse er tørfoder eller andre godbidder, en god metode til at afhjælpe kedsomhed gennem leg!”

Lær hinanden at kende

Selvom det er godt at opmuntre din kat til fysisk aktivitet, er det vigtigt ikke at overdrive men at respektere din lille vens fysiologiske rytme.I starten er det bedst at begrænse legeperioderne til 2-3 minutter.Legeperioder og almindelig kontakt må ikke fremprovokeres og må ikke forstyrre din kats ro.Vi anbefaler, at du kun involverer din lille ven, når du kan mærke, at den er modtagelig! Enhver kat er unik, og det samme er kattens præferencer og behov.Din kats optimale niveau af fysisk aktivitet afhænger af forskellige faktorer såsom race, alder eller måske endda tidligere sygdomsforløb.Tag en snak med din dyrlæge for at finde ud af, hvad dette helt præcist betyder for din kat.