LOG IND PÅlogo cat-dog

Har du glemt din adgangskode?

Udfyld e-mailadresse for at modtage et link til nulstilling af adgangskode.

loader image

LOG IND PÅ logo cat-dog

Vi har dig en e-mail

Klik på linket, og følg vejledningen for at nulstille din adgangskode. Har du endnu ikke modtaget en e-mail, bedes du tjekke din spammail.

LOG IND PÅ logo cat-dog

Tak! Vi har sendt en bekræftelsesmail til dig.

LOG IND PÅlogo cat-dog

Gendsend bekræftelses e-mail

Udfyld e-mailadresse for at modtage bekræftelsesmail.

loader image
dog feed

FODER.

De fem vigtigste fordele ved en komplet og afbalanceret kost, skræddersyet til din hunds alder

Din hund bliver, hvad du fodrer den med

Du ved alt om, at mad er en meget vigtig del af din hunds liv, og du kan se det på dens udtryk, hver gang du fodrer den!

Bortset fra at være et højdepunkt i dens dag, spiller nærende kost en vigtig rolle i opretholdelsen af hundens helbred, vitalitet og velvære. Det kan også være med til at tage fat på nogle af de mest almindelige problemer, dyrlæger oftest oplever med hunde.

Der er faktisk mindst fem store fordele, du kan se på, når du vælger foder til din hund, samt nogle yderligere fordele at overveje på baggrund af din hunds race, alder og livsstil.

 1. Sund fordøjelse

En komplet og afbalanceret kost skræddersyet til dit kæledyrs alder kan også indeholde præbiotika, der fremmer sund mikrobiota og støtter fordøjelsen.

Mikrobiota består af tusindvis af forskellige arter af mikroorganismer. Det er specifikt for den enkelte og udvikler sig i løbet af livet. Derfor har en hvalp ikke samme mikrobiota, som den får som voksen eller ældre hund; det ændrer sig over tid.

En sund mikrobiota er afgørende for din hund; det hjælper med at danne dens økologiske balance. Blandt andet giver det mulighed for syntesen af mange forskellige molekyler og er med til at støtte en sund tarm.

Præbiotika er kulhydrater, som er resistente, når de passerer gennem maven og tyndtarmen. De repræsenterer en selektiv kilde til føde for din hunds gode tarmbakterier. Ved at indtage præbiotika kan din hund afbalancere sin mikrobiota ved at fremme væksten af gode bakterier.

Det kan således være en god ide at fodre din hund med et foder, der indeholder præbiotika, især når den er ung. Dette hjælper den med tidligt at etablere en sund mikrobiota i tarmen, selv om en sund mikrobiota-balance er vigtigt for hunde i alle aldre.

Perfect Fit hundefoder indeholder alle ekstrakt fra cikorie, som er en ingrediens, der indeholder præbiotika. Det er med til at fremme en sund mikrobiota i din hund. For yderligere oplysninger henvises til Perfect Fits produktside.

 1. Stærkt og naturligt forsvar

En komplet og afbalanceret kost, der er skræddersyet til din hunds livstrin, kan også bidrage til at forbedre et andet meget vigtigt element for den: det naturlige forsvar. Naturligt forsvar er et komplekst system, der beskytter din hund mod fremmede elementer som bakterier og vira. Det er med til at holde den stærk og sund, når den går ud i verden.

Perfect Fits hundefoder indeholder tilsat E-vitamin, mangan og zink som støtter din hunds naturlige forsvar. Disse tre næringsstoffer fungerer som antioxidanter, der har vist sig at beskytte celler mod skader, der kan være forårsaget af frie radikaler.

At vælge foder med funktionelle ingredienser, der hjælper det naturlige forsvar, er særlig vigtigt i nogle stadier i en hunds liv, såsom:

 • Indtil din hund er voksen for at støtte dens sunde vækst og udvikling,
 • På tidspunkter med forandring eller stress,
 • Hvis din hunds immunsystem er blevet udfordret af dårligdom eller sygdom,
 • Og efterhånden som din hund bliver ældre.
 1. Sund hud og pels

Din hunds hud og pels er de første naturlige barrierer mod omverdenen. Når disse er sunde er de med til at regulere din hunds kropstemperatur og giver den samtidig en stærk, fysisk modstand over for potentielt skadelige miljømæssige angreb (solen, luftforurening, hudafskrabninger mv.)

Perfect Fits hundefoder omfatter tilsat zink og solsikkeolie - en naturlig kilde til omega 6 fedtsyrer - som er medvirkende til at pleje din hunds hud og pels og kan bidrage til at holde den stærk og sund.

Hvis du vil vide mere om din hunds naturlige forsvar, se venligst vores artikel: Hvordan foder kan støtte din hunds naturlige forsvar

 1. Optimal håndtering af vægt og fysik

Ved at bibeholde din hunds ideelle kropsvægt og fysik er du godt på vej til at holde den i god form, sund og fuld af livskraft.

Komplet og balanceret hundefoder er sammensat for at give hunde alle de næringsstoffer og energi, de har brug for, samtidig med at det er medvirkende til optimal vægtkontrol og en sund krop.

De tidspunkter, hvor du skal være opmærksom på din hunds vægt og kroppens tilsand omfatter:

 • Efter neutralisering,
 • For eksempel i perioder med inaktivitet, eksempelvis efter en skade, eller hvis din hund har en temmelig inaktiv livsstil,
 • Og efterhånden som din hund ældes, fordi dens aktivitetsniveau falder

Hvordan vurderer du din hunds kropslige tilstand? Vej den, og tjek den fysisk ofte for at sikre, at dens normale vægt holdes. Hvis du ønsker ekstra sikkerhed, har WALTHAMs Center for kæledyrsernæring udviklet en let vurdering til størrelse og vægt, som du kan bruge hjemme. Den kaldes WALTHAM® S.H.A.P.E GuideTM'

Naturligvis er kosten ikke hele sandheden, når det drejer sig om vægtkontrol og kroppens tilstand. Fysisk aktivitet spiller også en stor rolle.

 1. God mundhygiejne

For at din hund skal leve livet fuldt ud, så længe som muligt, er det vigtigt at overvåge dens tænders og munds sundhed og indføre daglig mundhygiejne i hjemmet for at forebygge tandkødssygdomme.

Når naturligt forekommende bakterier i din hunds spyt samles på overfladen af tænderne, producerer de forskellige stoffer, som danner en film, der dækker tænderne. Dette kaldes plak. Hvis plak ikke fjernes fra tænderne, hærder det og sætter sig som tandsten inden for kun et par dage.

Perfect Fit hundefoder indeholder en aktiv bestanddel, som reducerer opbygningen af tandsten og er med til at opretholde rene tænder og sundt tandkød. Det er især vigtigt, når din hund er mere end fire måneder gammel, idet dette er tidspunktet, hvor dens mælketænder erstattes af blivende tænder. Din hunds mundhygiejne er meget vigtig for sunde tænder og sundt tandkød, men også for hele hundens system og dens trivsel.

 

LÆS MERE

Ekstra fordele afhængig af alder

Ud over at foderet er sammensat til at give din hund al den energi, den har behov for, komplet og balanceret foder, har aldersspecifikke fodertyper ofte ekstra fordele for din hund, ud over de fem anført ovenfor.

Perfect Fit komplet og balanceret hvalpefoder omfatter f.eks. ingredienser, der understøtter:

 • Sund vækst – gennem optimale niveauer af calcium og fosfor, der er skræddersyet til hvalpe, for at bidrage til at understøtte deres sunde vækst.
 • Sund udvikling af hjernen - takket være DHA (docosahexaensyre), som er en Omega-3 fedtsyre, der er yderst vigtig for hjernens udvikling.
 • Sund udvikling af muskler – på grund af den rigtige mængde protein, der kræves for at udvikle hvalpens sunde muskelmasse.

De ekstra fordele, som Perfect Fits foder til voksne hunde indeholder, er anderledes. De støtter direkte:

 • Bevægelighed i leddene - med en naturlig kilde til glukosamin, der er med til at bevare sunde led, hvilket bidrager til god mobilitet.
 • Støtter vitaliteten - gennem tilsatte vitaminer B1, B2, B6 og jern.
 • Sunde urinveje – takket være en balanceret sammensætning af mineraler, der understøtter sundhed i de nedre urinveje.
 • Sund muskelmasse – gennem udvalgte proteiner, der understøtter en sund muskelmasse.

Ældre hunde har også anderledes behov. Perfect Fits skræddersyede hundefoder til ældre hunde indeholder ingredienser til at støtte:

 • Et sundt hjerte - tilsat taurin og E-vitamin for at opretholde et sundt hjerte.
 • Bevægelighed i leddene - tilsat glukosamin, der er medvirkende til at bevare sunde led, hvilket bidrager til god mobilitet.
 • Vægtkontrol - via opskrifter, der er beregnet på ældre hundes energibehov og som omfatter ingredienser som L-Carnitin, der kan være med til at opretholde den rette vægt og kroppens tilstand.
 • Støtter vitaliteten - på grund af tilsat vitamin B1, B2, B6 og jern.

Det drejer sig kun om at understøtte en sund tilstand

At vælge et velsmagende hundefoder, som er tilpasset din hunds størrelse og alder, og som indeholder de fem bedste fordele - støtte til fordøjelsen, det naturlige forsvar, hud og pels, optimal vægt og sunde tænder og tandkød, kan være med til at støtte dens gode helbred, udvikling og velbefindende. Din gave er dens glæde og vitalitet, når du fodrer den!