LOG IND PÅlogo cat-dog

Har du glemt din adgangskode?

Udfyld e-mailadresse for at modtage et link til nulstilling af adgangskode.

loader image

LOG IND PÅ logo cat-dog

Vi har dig en e-mail

Klik på linket, og følg vejledningen for at nulstille din adgangskode. Har du endnu ikke modtaget en e-mail, bedes du tjekke din spammail.

LOG IND PÅ logo cat-dog

Tak! Vi har sendt en bekræftelsesmail til dig.

LOG IND PÅlogo cat-dog

Gendsend bekræftelses e-mail

Udfyld e-mailadresse for at modtage bekræftelsesmail.

loader image

MIG OG MIT KÆLEDYR

Din kat flytter ind

Det er spændende for både dig og dit nye familiemedlem, når din nye kat flytter ind. Måske er du nervøs for, hvordan din nye kat eller killing kommer til at tilpasse sig til de ukendte omgivelser og nye ansigter. Det er også naturligt for din nye katteven at være lidt bange, når den flytter fra sit tidligere hjem til dit. hvis du forbereder denne glade begivenhed godt, kan både du og din kat slappe af og begynde at nyde hinanden fra starten. I denne artikel anbefaler vi nogle praktiske overvejelser, som kan hjælpe med at gøre din nye kats ankomst i dit hjem til en positiv og god oplevelse for jer begge to.

hvordan får du din nye kat til at føle sig hjemme?

Når du gerne vil byde en ny kat velkommen i dit hjem, er det vigtigt, at du forbereder dig, og du skal starte med at skabe et hyggeligt, sikkert hjem for katten. Følg disse enkle retningslinjer for at sikre, at dit nye familiemedlem føler sig godt tilpas og beroliget på den store dag, og at dit hjem er kattesikkert for dit husdyr.

SÅDAN SKABER DU ET HYGGELIGT HJEM

For det første skal dit nye familiemedlem have sin egen mad- og drikkeskål, som helst skal være lavet af keramik eller rustfri stål, og deres placering skal vælges med omhu. Baseret på kattens hidtidige kost kan du skifte til ny kost i løbet af en uge.

Herefter skal du installere et kattetoilet, og hver kat i hjemmet skal have sit eget. Kattetoilettet skal rengøres jævnligt for at sikre god hygiejne. Placer kattetoilettet et roligt sted langt væk fra fordrings-, sove- og legeområderne.

Du skal også bruge et kradsetræ. Det kan godt betale sig! Herved undgår du at skulle købe nye møbler, og det er også vigtigt, at din kat kan hvæsse kløer. Dette er endnu vigtigere, hvis du har mere end én kat.

Glem ikke at købe nogle kattebørster. hvis du børster din kat en eller to gange om ugen – alt afhængig af hårenes længde og tykkelse – undgår du knuder forhindrer du, at katten sluger hår, når den vasker sig selv.

Du kan også bruge syntetiske katteduftstoffer for at hjælpe din nye katteven med at føle sig hjemme. Spray det på dine møbler en gang om dagen for at hjælpe din kat med at lære de nye omgivelser at kende og afhold den fra, at markere sit territorium! Dette er også nyttigt, hvis du har mere end én kat.

Gør dig klar til at modtage en ny killing i hjemmet fra Perfect Fit

LÆS MERE

... og sikre omgivelser..

Sørg for at fjerne alle ting, som kan være skadelige eller giftige for din kat. Visse substanser er tydeligvis farlige for katten, f.eks. rengøringsprodukter, mens andre, f.eks. chokolade, te, kaffe og selv planter (oleander, liljer, poinsetta, filodendron, hortensier, påskeliljer og tulipaner) er giftige for katte.

Fastgør alle elektriske ledninger for at forhindre, at din kat eller killing bider dem over! Skab et stimulerende miljø for din kat gennem masser af små stykker legetøj (f.eks. sølvpapirbolde), der fokuserer kattens opmærksomhed og distraherer fra farlige ting.

Fjern alle spidse objekter og ting, der kan bides, slikkes eller ødelægges, fra kattens område. Vær også opmærksom på åbne vinduer for at forhindre, at din kat falder ud.

herudover skal du huske at gemme telefonnummeret til din dyrlæge i din telefon, så du har det ved hånden i nødstilfælde. Tag regelmæssigt din kat med til dyrlæge for at sikre, at den bliver vaccineret, korrekt mærket med mikrochip-ID i det nationale registreringssystem og modtager passende behandlinger mod parasitter. Din dyrlæge kan også hjælpe dig med at sammensætte et førstehjælpssæt, som skal indeholde basisting såsom øjenskyllemiddel, pincet, øreskyllemiddel, gazebind osv.

Turen hjem med din nye ven

Få fat i en kattetransportboks for at gøre turen hjem lidt mere behagelig for din nye ven. Du kan spraye din kattetransportboks med 4 sprøjt syntetiske kattehormoner dagen før turen, hvilket vil berolige din kat/killing på den første rejse. Brug en kattetransportboks, der kan åbnes ovenfra, da den er mere brugervenlig.

Duften af gammelt legetøj eller et tæppe fra kattens tidligere ejer kan også hjælpe med at reducere kattens nervøsitet i starten. Selve turen og de nye lugte og lyde får helt sikkert din kat til at føle sig bange og urolig. Katten kan reagere helt naturligt ved at hyle, men i stedet for at overreagere skal du bare prøve på at begrænse stimuleringerne.

KATTENS FØRSTE DAG DERHJEMME

Det kan være stressende for jer begge to, når din kat flytter ind, hvis du ikke er forberedt. Husk, at mens dig og din familie har glædet jer meget til at byde din nye kat eller killing velkommen i jeres familie, så har katten brug for så megen beroligelse som muligt på denne spændende dag. Følg disse enkle trin for at sikre, at turen går så godt som muligt, og at mødet med familien bliver en dejlig og god oplevelse for alle.

MØDET MED DEN NYE FAMILIE

Åbn døren eller dørene i rummet lidt efter lidt og lad katten udforske de nye omgivelser i sit eget tempo. Katte elsker åbne døre, men et stort, nyt hjem lige fra starten kan være overvældende.

Introducer dit nye familiemedlem lidt efter lidt til de eksisterende familiemedlemmer, herunder til andre husdyr. Din kat/killing skal have tid alene i de første par dage, så den kan vænne sig til de nye omgivelser. Herefter kan nye familiemedlemmer introduceres, uden at katten skal tvinges til at have kontakt til alle fra første dag.

Undgå enhver form for høje og stressende lyde, hvis det er muligt. De kan forstyrre eller stresse din nye killing/kat – særligt lyde fra almindeligt værktøj og maskiner i huset (støvsuger, boremaskine, græsslåmaskine osv.).

Kom godt i gang med sund kost og god leg

Gennem et kostskift i en periode på 5 til 7 dage skal ernæringskvaliteten og -mængden i din kats fodring (ca. 50 gr. pr. dag for en kat på 4 kg.) tilpasses i henhold til kattens alder, status og aktivitetsniveau.

Katte glemmer ofte at drikke. Derfor skal du sørge for, at din kat har nem adgang til rent og friskt vand hele tiden. Du kan også modvirke tendensen til at drikke for lidt vand ved at give din kat fugtigt foder/vådfoder hver dag, så den får de anbefalede 150 ml. væske pr. dag (for en kat på 4 kg.).

hvad skal jeg ellers gøre? Nå ja, husk legetøjet! Leg er en god måde at kommunikere med din kat på. Du kan enten købe noget legetøj eller improvisere (f.eks. med et stykke stof). Ofte bestemmer din kat/killing selv, hvad den vil lege med!  Leg er også en god måde at opbygge en tæt relation mellem dig og din elskede ven på.  herudover sørger legen for, at din kat er stimuleret og aktiv – særligt hos indekatte. Så nyd træningen og vær forberedt på, at du får brug for masser af tålmodighed!

Kort sagt: hvis du sørger for, at din kat har passende mad og vand lige fra starten, bliver overgangen til dit hjem nemmere for din nye ven. Men så snart du har opfyldt kattens grundlæggende ernæringsbehov, så glem ikke, at det, som din kat har mest brug for, er masser af opmærksomhed og leg. Sørg for at reservere tid til at lege med din kat og begynd at skabe et stærkt bånd mellem jer, som vil blive stærkere dag for dag!